Marlucare

ZORG(T) voor u
Over Marlucare

Margreet loopt voor:

Het Leger des Heils

 met name voor mensen zonder dak

 

Blog

Margreet loopt voor het Leger des Heils

 

Sinds 2010 ben ik in etappes onderweg naar Santiago de Compostella. Ondertussen ben ik in 2019 in Bordeaux aangekomen. Komend jaar, 2020, start ik met een volgende etappe van Bordeaux naar St. Jean `Pied de Port. Deze etappe wordt een sponsorlooptocht voor het Leger des Heils en met name voor mensen zonder dak.

Na een aantal keren de Alpe dHuZes gelopen te hebben bedacht ik me dat ik mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella ook kon inzetten voor het lopen voor een goed doel. In 2019 liep ik mijn eerste sponsortocht voor Stichting Breinpijn. Stichting Breinpijn is een organisatie die aandacht vraagt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en met mijn looptocht heb ik 1600,- euro bij elkaar kunnen lopen op de etappe van Tours naar Bordeaux.  De  uitdaging was om in twee weken van Tours naar Saintes te lopen.  De looptocht ging echter zo voorspoedig dat ik uiteindelijk  door kon lopen tot Bordeaux en in totaal 430 kilometer gelopen heb.

Het komende jaar hoop ik in september aan te kunnen haken bij het eindpunt van vorig jaar: Bordeaux.  Op het moment van schrijven (30-04-2020) is een en ander nog bijzonder onzeker vanwege Corona. Het is moeilijk te voorzien of in september de grenzen weer open zijn en de pelgrimshostels beschikbaar.

In ieder geval gaat het verhaal door, hoe een en ander zich zal ontwikkelen.  Mochten de grenzen nog niet open zijn maar wel ruimte om in eigen land op pad te gaan, dan zal de looptocht in eigen land plaatsvinden door het Sint Pieterpad te lopen van het Groningse Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht over een lengte van zo’n 500 kilometer. 

In elk geval: wordt vervolgd. 

 

 

 

 

 

VAN DE PUNT EEN KOMMA MAKEN.

 

In deze Corona tijd waarin dingen die zo vanzelfsprekend waren ineens heel anders zijn is vakantie plannen in het buitenland geen optie.
Dit jaar buiten de grenzen gaan is niet vanzelfsprekend.  En mocht het zo zijn dat in het najaar de grenzen van Belgiё en Frankrijk weer open zijn, dan is het nog een grote vraag of de verblijfsaccommodaties voor toeristen goed toegankelijk zijn.
Alles in overweging genomen is het erg twijfelachtig of het wel mogelijk is om de looptocht voor het Leger des Heils dit jaar in Frankrijk te houden.

Als het niet lukt om buiten de grenzen te gaan, dan wil het nog niet zeggen dat er binnen de eigen grenzen geen mogelijkheden zijn.
Binnen de grenzen buiten het kader denken.  Als alternatieve looptocht zou ik bijvoorbeeld ook een hele Lange Strange tocht kunnen maken van Cadzand tot de Wadden, of 3 x een rondje Zeeuws-Vlaanderen van D’Ee tot Hontenisse, of zelf 3 weken als dakloze op straat leven, of het Sint Pieterpad lopen van Pieterburen (Groningen) tot de Sint-Pietersberg (Limburg), een afstand van ongeveer 500 km.

“Het Pieterpad is in de periode tussen 1975 en 1981 bedacht, gelopen en beschreven door twee dames op leeftijd: Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens.

Het Pieterpad is ontstaan vanuit het verlangen om ook in Nederland een wandelroute tot stand te brengen, die vergelijkbaar zou zijn met de lange doorgaande wandelroutes, zoals die elders in Europa al veel langer bestaan. Gezien de vrij geringe grootte van ons eigen land lag het van het begin af aan in de bedoeling dan ook maar helemaal van het noorden naar het zuiden te gaan. Het werd zodoende de verbinding van Pieterburen aan de Groninger waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Vandaar de naam Pieterpad. Degenen die er niet genoeg van kunnen krijgen, vinden op de Sint-Pietersberg aansluiting met de GR 5, die desgewenst tot de Middellandse Zee kan worden gevolgd.” (bron: pieterpad.nl)

De laatste optie lijkt me zelf een heel mooi alternatief.  Definitief een beslissing nemen van wel of niet lopen is nu nog te vroeg.

De RIVM richtlijnen geven wel een versoepeling aan maar nog steeds is het advies: afstand houden en wandelen in de eigen omgeving. De route van het  Sint Pieterpad   gaat hier en daar door Duitsland en in deze Coronacrisis is reizen in Duitsland zonder noodzakelijke reden niet toegestaan.

In augustus is het nog vroeg genoeg om een keuze te maken. Hoe van de punt een komma te maken.

 

Lopen voor het Leger des Heils en met namen voor mensen zonder dak.

Geef ook voor Leger des Heils

Een bijdrage kunt u overmaken op bankreknr : NL48RABO0349875960 tnv M. Lucasse inzake donatie Leger des Heils.

j

Contact

10 + 11 =

Margreet Lucasse
06-15499617
mlucasse@live.nl